SM/JSM Simning 2023 – Göteborg – Dag 5

SM/JSM Simning 2023 – Göteborg

Dag 1 | Dag 2 | Dag 3 | Dag 4 | Dag 5

Livetiming – Swimify | Hemsida | Livesändning

SM/JSM Simning 2023 – Göteborg – Dag 5

Pass 10 – söndag – 17:00

47. 100m Frisim Damer Final

Sofia Åstedt visar var skåpet ska stå och tar en överlägsen seger på 100 frisim, med en delad andraplats för Elvira Mörtstrand och Emmy Hällkvist som var lika givna på pallen som Sofia var säker på guldet.

48. 100m Frisim Herrar Final

Ett imponerande lopp på 100 frisim med en första 50:a på 21.78 och i mål på nytt mästerskapsrekord för Björn Seeliger. Elias Persson med ett fint lopp tar silvret för Olle Sköld.


49. 400m Medley Damer Final

Som väntat tar Lisa Nystrand hand om guldet i överlägsen stil, och lika säkert att Tea Winblad och Vicky Luc tar övriga medaljer.


50. 400m Medley Herrar Final

Som vi förutspådde så tar William Lulek i överlägsen stil hem guldet på 400 medley även om Filip Salbrink simmade en snabbare sista 100:ing och tar hem silverpengen för Emil Hassling som tar ytterligare en medalj.


51. 50m Ryggsim Damer Final

Alice Velden infriar favoritskapet och vinner även korta ryggsimmet före Ida Liljeqvist från Helsingborg som var närmast henne, och Elise Öberg som höll undan och plockade en bronspeng.


52. 50m Ryggsim Herrar Final

Björn Seeliger slår till igen på 50 ryggsim – en kraftig sänkning av hans egna nyligen satta rekord och fina 23.17 på 50 ryggsim är en världstid. Samuel Törnqvist distanserad men med nytt personligt rekord på andra platsen och Oskar Hoff utökar sin medaljsamling med ett brons.


55. 4x100m Medley Damer SM Direktfinal

Täby vinner sitt första senior-guld på lagkappen sedan 2008 i en mycket jämn fight där Njurunda kniper silvret och Neptun tar bronset. Värt att nämna utöver medaljlagen är Sofia Åstedt som simmar avslutningen för sitt Elfsborg på 51.92.

h


56. 4x100m Medley Herrar SM Direktfinal

SK Neptun vinner medley-lagkappen i överlägsen stil, och fullbordar därmed bedriften att vinna samtliga lagkapper för herrar på SM – imponerande. Landskrona tar silvret före Helsingborg.

h

Pass 9 – Söndag – 09:30

47. 100m Frisim Damer Försök & JSM-Final

En övertygande simning av Sofia Åstedt i försöken och klar ledning inför finalen, kan Emmy Hällkvist eller Elvira Mörtstrand utmana ikväll? JSM toppades av Emmy före Maxine Egner och Kristina Orban.


48. 100m Frisim Herrar Försök & JSM-Final

Björn Seeliger storfavorit till guldet i finalen och jämnare om silver och brons gissar vi. På JSM tar Stahre guldet före Juhlin Fredriksson och Rogersson.


49. 400m Medley Damer Försök & JSM-Final

Topp 3 från försöken är även JSM-prispallen, där Lisa Nystrand har en överlägsen ledning inför finalen, och medaljerna om man ser på försöken ska tas av just topptrion – är det någon annan som kan utmana?


50. 400m Medley Herrar Försök & JSM-Final

William Lulek leder som väntat inför finalen och han kommer både simma fortare och vara favorit till SM-guldet. JSM-pallen ser ut som följer: Gladher, Eriksson, Karlsson.


51. 50m Ryggsim Damer Försök & JSM-Final

Alice Velden tar en stark ledning inför finalen – kan någon utmana? Velden från SS04, Sandberg från Täby och Nilsson från Poseidon är guld, silver och bronstjejerna på JSM.


52. 50m Ryggsim Herrar Försök & JSM-Final

Björn Seeliger sprintar loss en 50:a rygg och kommer ta en seger ikväll om inte något oväntat händer, och lika säker känns silvet till Samuel Törnqvist. Noah Juhlin Fredriksson vann JSM-guldet före Anton Witzell och Henrik Kraemer.


53. 4x100m Medley Damer JSM Direktfinal

En överlägsen seger för Täby men en jämnare kamp om silver och brons där Malmö tog silver före Kristianstad.

54. 4x100m Medley Herrar JSM Direktfinal

En jämn kamp om täten, fram tills frisimssträckan där 47.98 av Tim Rogersson imponerar och Neptun tar guldet före Väsby och Malmö.

 

Event Details