Grand Prix Kungsbacka

Då är det dags för årets första stora tävling nämligen Swedish Grand Prix i Kungsbacka som avgörs under tre dagar den 10-12 mars. Vi ser fram emot många snabba simningar i Kungsbackas fina simhall!

Har du inte möjlighet att vara på plats i Kungsbacka kan du följa tävlingarna live via Aqua-TV

Dag 1Dag 2Dag 3

Fredag eftermiddag

400 m medley damer

Det var tight på slutet på damernas långa medley, som vanns av Englands Leah Schlosshan på tiden 4:47.47. Även andraplatsen togs av en av simmarna i den stora engelska truppen som är på plats genom Phoebe Cooper född 2008 på tiden 4:47.65. På tredje plats hittar vi Lisa Nystrand  med tiden 4:49.81, vilket är två sekunder över hennes bästanotering på sträckan.

Se samtliga resultat från grenen här

400 m medley herrar

Hemmasonen Erik Persson är i vattnet på 400 medley, men får se sig slagen av engländaren Edward Marcal Whittles  med två sekunder när loppet är avgjort. Whittles slutar på tiden 4:27.26, medans Erik simmar in på tiden 4:29.36. Trean i loppet kommer även han från England och heter Reuben Rowbotham-Keating på 4:32.29

1500 m frisim damer

1500 frisim för damer blir en uppvisning av Englands simmare som tar hem de tre första platserna genom Amelie Blocksidge född 2009 på 16:31.16 följt av Aimee Hood 16:55.21 och Lucy Fox 17:04.22. Första svenskan är Emma Magnusson som simmar in på en femteplats med tiden 18:10.91 följt av hemmasimmaren
Rebecka Berlin på 18:23.23.

1500 m frisim herrar

på 1500 frisim herrar vann Reece Grady från England på 15:50.99 följt av Harry Wynne-Jones 2005 Swim England 15:59.46, och Stout Joseph på 16:35.93. Bästa svensk blev Mikael Söderberg från Upsala Simsällskap som tog en femte plats med tiden 16:57.27 före Ted Wiker från Jönköping på tiden 16:59.10.