Dag 1 | Dag 2 | Dag 3 | Dag 4 | Dag 5

Livetiming – Swimify | Hemsida | Livesändning

Pass 8 – Lördag – 17:30

36. 200m Fjärilsim Herrar Final

Oskar Hoff lyckas hålla hela vägen i mål och vinner därmed alla fjärilsdistanserna på SM, och är enda man under 2 minuter. Kampen om andra medaljerna blir desto tuffare och de går till Helsingborg genom Jalamo Klingeryd och Elfsborg genom Kraemer.

37. 200m Frisim Damer Final

En stark simning och vinst till Hanna Bergman som även var under EM-kvalet vilket också Elvira Mörtstrand lyckas komma under. Sofia Åstedt knep bronset efter att haft ledningen vid 100.

h

38. 50m Frisim Herrar Final

Som väntat vann Seeliger före Persson och även trean Kling och fyran Fildebrandt simmade under 22 sekunder.

39. 50m Bröstsim Damer Final

Klara Thormalm smiter under 30 sekunder och tar guldet före Olivia Klint Ipsa som avslutade mycket starkt. Hanna Bergman som simmar många lopp tar hem bronset.

40. 100m Ryggsim Herrar Final

Seeliger slår svenskt rekord och även Törnqvist simmar fort i finalen, dessa herrar i en klass för sig själva – på fina tider. Varberg simmar hem bronset genom Carlsson.

h

41. 200m Ryggsim Damer Final

En klar seger och väntad sådan för Elise Öberg. Unga Vicky Luc från KSLS var snabbast till 100 men mattades något, dock lyckades hon hålla undan och knipa silverpengen.

44. 1500m Frisim Herrar Direktfinal

Victor Johansson i form och han sätter ett nytt fint mästerskapsrekord bara några sekunder över hans svenska rekord. Martin och Jansson hade en kamp om övriga medaljer där Martin gick segrande efter starkare sista hundringar.

h

45. 4x50m Medley Damer SM Direktfinal

Jönköping tar en relativt stabil och säker vinst över korta medleylagkappen före SS04 som förpassar Täby till bronsplatsen.

46. 4x100m Frisim Herrar SM Direktfinal

En lika väntad som överlägsen seger för SK Neptun där MKK lyckades sprinta förbi LASS och ta silvret just före LASS.

Poängställning efter lördagens finaler

Pass 7 – Lördag – 09:30

36. 200m Fjärilsim Herrar Försök & JSM-Final

Sprintkanonen Oskar Hoff simmar in som tvåa från försöken med Henrik Kraemer som leder – kommer de simma under 2 minuter i finalen?  Kraemer vinner JSM överlägset före Erneholm och Humling.

37. 200m Frisim Damer Försök & JSM-Final

Orban från Malmö vinner JSM och leder inför finalen, men nog är det Sofia Åstedt från Elfsborg som är favorittippad till finalen. På JSM togs silvret av Alsen från Täby och Cederqvist från Kungsbacka.

38. 50m Frisim Herrar Försök & JSM-Final

Neptun med tre simmare och Stockholmspolisen med två simmare till final på 50 frisim där storfavoriten Björn Seeliger leder inför finalen, och det kommer bli tätt om medaljerna, kan comebackande Stefan Nystrand knipa en medalj?

39. 50m Bröstsim Damer Försök & JSM-Final

Jönköpings Thormalm leder planenligt inför finalen, med Klint Ipsa som klar tvåa och hon vann även JSM, där silvret togs av Winblad från Malmö och Lindqvist från Luleå.

40. 100m Ryggsim Herrar Försök & JSM-Final

Samuel Törnqvist vann överlägset dubbla distansen igår och men utmanas ikväll av Björn Seeliger som ju igår slog svenskt rekord på halva distansen. På JSM såg pallen ut så här: Juhlin Fredriksson simmade hem guldet, Witsell knep silver och Glans tog brons.

41. 200m Ryggsim Damer Försök & JSM-Final

Luc och Öberg kommer slåss om segern ikväll, på JSM var det Luc som tog hem en klar seger före Nilsson och Lönnberg Flores med fina ryggsimsgener som kanske hjälper till.

42. 4x100m Frisim Herrar JSM Direktfinal

LASS från Linköping leder från första sträckan till sista och tar komfortabelt hem JSM-guldet, före Neptun och Malmö.

43. 4x50m Medley Damer JSM Direktfinal

En tämligen klar seger för Täbys tjejer före Kristianstad med SS04 på bronsplatsen.