SM/JSM Simning 2023 – Göteborg – Dag 3

SM/JSM Simning 2023 – Göteborg

Dag 1 | Dag 2 | Dag 3 | Dag 4 | Dag 5

Livetiming – Swimify | Hemsida | Livesändning

SM/JSM Simning 2023 – Göteborg – Dag 3

Pass 6 – Fredag – 17:30

25. 200m Fjärilsim Damer Final

En övertygande seger från Wilma Johansson som vann med nära två (2) sekunder före Tea Winblad, med Kiira Mauranen som knep bronspengen.

26. 200m Frisim Herrar Final

Som väntat en överlägsen seger för Elias Persson med dessutom en riktigt fin tid på 1.45.79. Fighten om silver och brons blev hård där Tim Rogersson med hela startfältets snabbaste sista 50:a knep silver före Lucas Humling. Noterbart att enda simmaren i finalen som inte är född på 2000-talet är född 1988.


27. 50m Frisim Damer Final

Delad glädje är dubbel glädje – dubbelseger på 50 frisim och överraskande för många att det var Emmy Hällkvist och Sofia Åstedt som tog topplaceringarna, med Sara Junevik som bronstjej endast 4/100 från guldet.


28. 50m Bröstsim Herrar Final

Topp 4 inom 12/100 – det är jämnt det! Det blev en helskånsk pall med Landskrona, Helsingborg och Landskrona – där Oskar Hoff upprepade sin försökstid och tog hem förstaplatsen, och Kertes och Hassling simmade betydligt snabbare än på förmiddagen och var nära guldet.


29. 100m Ryggsim Damer Final

Ännu en mycket jämn final – så jämn den kan bli faktiskt. Endast 1/100 skiljde vinnaren Alice Velden från tvåan Elise Öberg. Alice var överlägsen de andra tjejerna i sina undervattenssimningar och lyckades hålla undan och knipa guldet till hennes och hennes klubbkompisars stora glädje!


30. 200m Ryggsim Herrar Final

Skulle Samuel Törnqvist kunna ta sig ner mot svenska rekordet – det var frågan. Det var nära men inte riktigt där, men trots allt en fin segertid på 1.54.50 och en mycket överlägsen seger och enda man under två minuter. Även Martin Falk och Lucas Sterling hade stora avstånd bakom sig och medaljerna var stensäkra.

h


33. 1500m Frisim Damer Direktfinal

Det var Thilda Hälls kamp mot klockan och en fight om silver och brons. Thilda var någon sekund över sitt svenska juniorrekord och simmade i mål på fina 16.19.08, där fighten om övriga medaljer stod mellan Wilma Hultberg Kullberg från Helsingborg och Sofia Bang från Stockholms Kappsimningsklubb, bägge födda 2007 och där Wilma drog längsta strået. Det blev trots allt ett rekord i loppet och det var unga (född 2009) Melissa Stålhammar Kierkegaard som slog nytt svenskt rekord för åldern 14 år när hon sänkte sitt pers med hela 14 sekunder – grattis!

h

34. 4x50m Medley Herrar SM Direktfinal

Ett svenskt rekord på startträckan av Björn Seeliger med 23.57 på ryggsimmet (!) satte fart på lagkappen och Neptun stod som vinnare efter att aldrig ha släppt ledningen. Snabbaste på bröstsimmet var Kertes från Helsingborg, fjäril simmade snabbast av Hoff från Landskrona och Malmös Persson simmade snabbaste frisimssträckan. Vi måste ändå notera att åldermannen Stefan Nystrand (född 1981) avslutade på 21.40 när han simmade i mål som guldman för Neptun.


35. 4x100m Frisim Damer SM Direktfinal

En lagkapp som bytte skepnad, Elfsborg ledde klart efter 100 m (Sofia Åstedt med 54.12 satte tonen) , även efter 200 m och sedan kom Täby genom Emmy Hällkvists snabba 54.33 upp i ledning, och den släppte de aldrig. Noterbart är att både Täbys och Neptuns tjejer på sista sträckan en liten stund innan hade simmat final på 1500 frisim.

Pass 5 – Fredag – 09:30

25. 200m Fjärilsim Damer Försök & JSM-Final

Black Friday börjar med tuffa 200 fjäril. Till finalen krävdes det 2.25.55 och vi har ett par tjejer i toppen från försökssimningarna som säkerligen kommer gå ner en bit i finalen. JSM-pallen från 1:a till 3:a: Winblad (MKK), Björkqvist (Sjöbo) och Käck (Vansbro).

26. 200m Frisim Herrar Försök & JSM-Final

Rogersson från Neptun vann JSM relativt klart och leder även inför finalen, Humling från LASS tvåa till finalen och Elias Persson som trea och med ett personligt rekord som borgar för att han är favorit i finalen. JSM-pallen: Rogersson, Humling och Bjering (Laxen).

27. 50m Frisim Damer Försök & JSM-Final

Sara Junevik tar planenligt en favoritposition inför finalen, med unga Emma Hällkvist och Hanna Bergman som tydliga 2:a och 3:a, där Sofia Åstedt säkert kommer vilja vara med och ta en medalj ikväll. JSM vanns av Hällkvist före Egner (Väsby) och Orban (Malmö).

28. 50m Bröstsim Herrar Försök & JSM-Final

Sprintkanonen Hoff från Landskrona leder inför finalen, före Kertes från Helsingborg och Hassling Landskrona – är det en helskånsk pall vi får se ikväll? JSM vanns av Gladher från Karlskrona före Swanson (Gävle) och Eriksson (Tureberg).

29. 100m Ryggsim Damer Försök & JSM-Final

Elise Öberg har en klar ledning inför finalen och är favorit att ta hem det. JSM topp 3: Velden (SS04), Nystrand (Neptun), Sandberg (Täby).


30. 200m Ryggsim Herrar Försök & JSM-Final

Samuel Törnqvist gled in som etta från försök till final – hur mycket snabbare kommer han simma ikväll? Spänningen om medaljerna står inte om guldet, men däremot om silver och brons. Till finalen ligger Sterling 2:a och Falk 3:a. JSM toppades av just Sterling från Västerås, före Juhlin Fredriksson från Täby och Hegmegi från Jönköping (som har fina gener för just 200 ryggsim).

31. 4x100m Frisim Damer JSM Direktfinal

Täby vinner en överlägsen seger, före Neptun och KSLS kniper bronset knappt före anstormande Malmö.

32.  4×50 Medley Frisim Herrar JSM Direktfinal

Malmös unga lag vinner klart kort medleylagkappen före Neptun och Täby, som simmar om Elfsborg för att knipa bronspengen.

Event Details