Varmt välkomna till Sum-Sim Riks 2023

Sum-Sim Riks Stockholm 2023

Nu är det dags för årets simfest när Sum-Sim finalen står för dörren. Eftermiddagens pass startar 16:00 och på förmiddagen är det 09:00 som gäller

Historien om Sum-Sim startade på 1960-talet när tidningen Kvällsposten och Expressen slog sina kloka huvuden ihop och startade tävlingen som kom att bli svenska ungdomsmästerskapen i simning. Sum-Sim som än idag har samma status och glans för ungdomstävlingar i Sverige.

De inledande åren hade man tre nivåer av Sum-Sim som var indelat i massmönstring, regionsfinal och riksfinal. Mönstringen gjordes på klubbnivå och gick man vidare till regionsfinalen hade man en chans att vala hela vägen till riksfinal. Alla tider bokfördes av Expressen som inför riksfinalen gav ut en specialupplaga som kallades SumSim-Expressen med fördjupande artiklar och en sammanställning av uttagningars resultat.

De första åren hölls Riksfinalen i Västerås och senare blev Gävle ett fäste för att arrangera denna simmarfest. Tolv gånger har Gävle varit skådeplats för finalen och förra året gick riksfinalen på Filborna Arena i Helsingborg och i år är det tid för Stockholm och Eriksdalsbadet att arrangera tävlingarna för nionde gången. Sum-Sim Riks pågår mellan den 8-10 December.