Europamästerskapen i simning

EM I ROM

Det är dags för ytterligare ett spännande internationellt mästerskap när EM i Rom simmas med start på torsdag 11 augusti. Den svenska truppen är hela 25 simmare stark med Sarah Sjöström i spetsen som vi hoppas och tror kommer kunna leda truppen framåt med starka simningar och medaljer i sikte. Den italienska publiken gillar simning och tävlingar i Rom brukar vara fina tillställningar med bra stämning, snabba lopp och spännande fighter – se till att hålla ögonen på den här sidan för kommentarer, analyser och exklusiva bilder och filmsnuttar, och såklart på SVT för att se finalpassen alla dagarna. Välkommen till Aquameets EM-sidor!

InförDag 1Dag 2Dag 3Dag 4Dag 5Dag 6Dag 7

Martina Aronsson inför EM i Rom

Louise och Sophie Hansson pratar med Radiosporten inför EM.

Lång resa och prestera på topp? Hur förbereder sig VM-simmarna? 🏊‍♂️ ...

Var du där? 💥 ...

Sarah Sjöström är nominerad till Jerringpriset

Jerringjuryns nominering kring Sarah Sjöström lyder:
”Fortsatt dominant. Efter fjolårets sensationella comeback i OS efter armbågsskadan fortsatte hon att leverera på allra högsta nivå. Hon simmade i Budapest till sig två nya VM-guld, på 50 meter fjäril och 50 meter frisim”.

Jerringpriset ses som ett av Sveriges finaste idrottspriser eftersom det är svenska folket som röstar; via telefon, Radiosportens webbplats eller SVT:s mobilapplikation Duo.

Priset delas ut på Idrottsgalan den 16 januari nästa år.

Vad tror ni, kammar hon hem priset för tredje gången?

Läs mer här:
https://sverigesradio.se/jerringpriset
...

Nu är det inte många dagar kvar till SM💥

Du glömmer väl inte att köpa biljett?
Kika in hos @skneptun_simning eller www.innesm.se för mer information och biljettköp.

Vi ses väl där?
...

Dags för en takeover!
Varje månad så kommer några av våra svenska simmare få göra en 2 dagars takeover för att ni som följare ska få inblick i hur det är att satsa på simningen i kombination av universitetsstudier i USA och även andra ställen runt om i världen.

Först ut är Edith, Gloria och Julia som simmar på college i USA på Florida State University. Håll utkik efter en Q&A och ställ dina frågor till tjejerna under dagen!
...

SUM-SIM 💫
Ni missar väl inte Sum-Sim region i helgen!
Nu är det äntligen dags! Följ tävlingen och läs kommentarer och resultat på Aquameet.se Tagga en kompis som du hejar lite extra på i helgen! 🏊‍♀️🏊‍♂️
...

Nu är den officiella truppen till kortbane-VM i Melbourne, Australien uttagen- grattis till alla uttagna simmare! #sweswimteam

Läs pressmeddelandet på hemsidan!
...

I helgen avgjordes Ystad Grand Prix under 3 dagars tävlande där många personliga rekord slogs och 8st nya arenarekord sattes!
@oskar.hoff stod för ett av dem där han simmade under @simon_sjodin tidigare satta rekord på 100m medley - nya rekordet lyder 53.82🌟

Några resultat som också stack ut var bland annat ett par tjejer som simmade under FINAs A-kvaltider för VM i Melbourne.
@klara.thormalm på 100m (1.06.14) och 50m bröstsim (30.40) och @oliviaklintipsa på 200m bröstsim (2.23.14).

@thilda.hall simmade snabbt och tog hem en seger på 400m frisim (4.08.80) och @sofiaastedt plockade hem en fin frisim trippel och vann 50 (25.32) 100 (54.49) och 200m frisim (1.58.00) Även @ieliasson simmade hem samma frisims trippel (50: 22.02, 100: 48.25, 200: 1.46.27)🌟🌟🌟

@sampatornqvist simmade även han hem en ryggsims trippel när han vann 50(24.85) 100(53.09)och 200m (1.55.77) SNYGGT!

In och kika på resultaten:
https://www.livetiming.se/results.php?cid=6224

#sweswimteam
...

Vi gratulerar Hanna Rosvall som blivit uttagen till SOKs program Topp och Talang 👏🏼💫✨

- Varje aktiv som ingår i stödprogrammet får ett skräddarsytt och behovsprövat stöd. Syftet är att stötta det sista steget i satsningen mot världstoppen, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo.
...

❌ Höjda avgifter och hyror

❌ Nedstängda simhallar

❌ Mindre rörelse för unga och vuxnaRisken är stor att det är vad vi ser framför oss - men så vill vi inte ha det! Nu behöver politikerna besluta om stöd och lova att hyror och avgifter inte höjs för föreningarna i takt med elpriset.
Håller du med? Dela gärna budskapet! #svpol #elstödnu #idrottengörsverigestarkare
...

Kortbanesäsongen drog igång med Grand Prix 1 - Swedish Swim Games och bjöd på många snabba simningar! Tack för ett grymt arrangemang @vasbysim ...

Sarah Sjöström utmanar i löpspåret 💥 På lördag stället hon upp i Lidingöloppet.

Är löpning en del av din landträning?

Läs mer på Aquainspiration.se
...

Event Details
  • Start datum
    11 augusti 2022 09:00
  • Slutdatum
    17 augusti 2022 23:59
  • Status
    Utgånget
  • Kategori