Äntligen är det dags för Malmsten Swim Open Stockholm 2023! I år är det 800 deltagare som samlas för att under fyra fullspäckade dagar delta i Europas största pristävling i simning.

Martina Aronsson om dag 3

Resultat dag 3 finaler

18. 400m Freestyle Women

Meriterade och rutinerade Paige Madden tog en stensäker seger på 400 frisim och simmade på 4.10.75 vilket är en respektabel tid mitt i hårdträningsperiod.

1. Madden, USA 4.10.75
  2. Banquet, Göteborg Sim 4.15.82
  3. Häll, Elfsborg 4.17.20

19. 100m Freestyle Men

Miljenic slog till med personligt rekord och simmade ner hela startfältet, där favoriten Grousset hamnade på andra plats. Elias Persson simmade återigen under 50 sekunder och kom 4:a med 49.86.

1. Miljenic, Kroatien 49.03
  2. Grousset, Frankrike 49.22
  3. Rapsys, Litauen 49.27

20. 200m Backstroke Women

Fransyska Emma Terebo tog en stabil seger trots Adela Piskorskas snabbare sista 50:a. Annie Hegmegi simmade på 2.17.32 och landade på en 5:e plats, och Elise Öberg på en 7:e (2.20.74) och Miranda Arvidsson (2.22.39) på en 8:e plats i finalen.

1. Terebo, Frankrike 2.11.93
  2. Piskorska, Polen 2.12.51
  3. Grabowski, Österrike 2.13.01

21. 200m Butterfly Men

Ett nytt Swim Open rekord med 1.56.46 efter en stabil simning av Denys Kesil som tog en överlägsen seger, före tyska Ramon Klenz och norrmannen Jon Jöntvedt. Victor Klingeryd Jalamo kom precis utanför pallen med 2.00.86.

1. Kesil, Ukraina 1.56.46
  2. Klenz, Tyskland 1.59.50
  3. Jöntvedt, Norge 2.00.72

22. 200m Breaststroke Women

Sophie Hansson visar att hon är vältränad genom att trycka på ordentligt efter 100 meter och ha mycket kraft kvar även till sista längden. Hon vinner på fina 2.25.31 vilket är 1/2 sekund under VM-kvaltiden.

1. Hansson, Helsingborg 2.25.31
  2. Jefimova, Estland 2.27.06
  3. Rybak-Andersen, Danmark 2.27.15

23. 400m Individual Medley

Max Litchfield visar var skåpet ska stå och vinner i utklassningsstil långa medleyn. Han har ett personligt rekord under 4.10 och hans 4.12 idag är en bra tid mitt i säsong.

1. Litchfield, England 4.12.85
  2. Romanchuk, Ukraina 4.20.26
  3. Nagy, Slovakien 4.22.53

24. 200m Individual Medley Women

Hanna Bergman slår personligt rekord, men lyckas inte knipa förstaplatsen i finalen – den tar Tamara Potocka som slår personligt rekord. Lisa Nystrand hamnar på en 4:e plats med 2.17.27 och Vicky Luc kommer 7:a med 2.21.69.

1. Potocka, Slovakien 2.14.44
  2. Bergman, Poseidon 2.15.28
  3. Gaard, Danmark 2.16.93

25. 100m Backstroke Men

Med den överlägset snabbaste hemgången vinner Oleksandr Zheltiakov (född 2005) ryggsimmet på 54.39. Samuel Törnqvist slår personligt rekord när han kommer 6:a med 56.18.

1. Zheltiakov, Ukraina 54.39
  2. Knedla, Tjeckien 54.41
  3. Franta, Tjeckien 54.81

26. 50m Freestyle Women

Världsårsbästa av Sarah Sjöström med tiden 23.93 – starkt simmat! Michelle Coleman fortsätter övertyga efter att imorse ha varit under VM-kvalgränsen och simmade ännu lite fortare nu på kvällen. Imorgon är det dubbla distansen för tjejerna – spännande att se hur fort det kan gå! Sofia Åstedt simmade på 25.53 (5:a) och Sara Junevik på 25.64 (6:a).

1. Sarah Sjöström, Södertörn 23.92
  2. Deloof, USA 24.70
  3. Coleman, Spårvägen 24.72

Bilder från finalerna lördag

230415 Michelle Coleman at third place after the women’s 100 m Backstroke Final during day 3 of Swim Open on April 15, 2023 in Stockholm.

Resultat dag 3 försök

18. 400m Freestyle Women Heats

Favoriten Paige Madden tog det lugnt i försöken och kom in på en 2:a plats efter Lucie Hanquet (4.19.98 för Paige och 4.19.02 för Lucie). Vi kan räkna med betydligt snabbare tider i finalen. Thilda Häll simmade in på 7:e plats och Moa Holmquist på 8:e så vi får se bägge tjejerna i finalen ikväll.

19. 100m Freestyle Men Heats A Flight

Maxime Grousset tog en knapp ledning inför finalen med sina 49.42 före Nikola Miljenic med 49.50. Det lär finnas en ytterligare växel hos Grousset ikväll! Som ende svensk tog sig Elias Persson från MKK till finalen med 49.85.

20. 200m Backstroke Women Heats A Flight

Emma Terebo från Frankrike simmade in på 2.13.80, knappa 2/100 före Ionna Sacha från Grekland med Lena Grabowski som 3:a till final och Annie Hegmegi från Sverige som 4:a med 2.18.77. Även Elise Öberg och Miranda Arvidsson från Sverige kvalade in till finalen med 7:e respektive 8:e bästa försökstid.

21. 200m Butterfly Men Heats

Denys Kesil från Ukraine tog som väntat bästa banan ikväll i finalen med sina 1.56.75, som enda kille under 2 minuter. Victor Klingeryd Jalamo från Helsingborg kvalade in på en 4:e plats med 2.02.32.

22. 200m Breaststroke Women Heats A Flight

På tjejernas 200 bröstsim är topp-trion dansk genom Rybak-Andersen, tysk genom Fischer och svensk genom Hansson. Olivia Klint Ipsa, Klara Thormalm och Emelie Fast kompletterar Sophie som svenskar i finalen.

23. 400m Individual Medley Men Heats

Långa medleyn leds efter försöken av Max Litchfield på 4.20.49, följd av Richard Nagy från Slovakien och starka David Verraszto från Ungern.

24. 200m Individual Medley Women Heats A Flight

Slovaiskan Tamara Potocka simmar in på 2.17.08 och tar täten inför finalen, följd av svenskorna Hanna Bergman (2.17.93) och Lisa Nystrand (2.18.53). Vi får även två ytterligare från Sverige i finalen – Annie Hegmegi och Vicky Luc.

25. 100m Backstroke Men Heats A Flight

Samuel Törnqvist kvalar in till final på allt ryggsim och är i final med 6:e bästa tiden på 56.32, leder gör Miroslav Knedla från Tjeckien.

26. 50m Freestyle Women Heats A Flight

Svenskorna dominerar försöken på 50 frisim med Sarah Sjöström i tätposition med 24.45 och Michelle Coleman tvåa med 24.79, även Sofia Åstedt och Sara Junevik tog sig vidare till kvällens finalsimning.