En fin simning av Emma som var favorit och vinner guld men även Siobhan som kniper silvret, och Marrit som tar hem bronset.

1. Emma McKeon –50.77 (mästerskapsrekord)

Kyle gör jobbet och på hemmaplan gör han också publiken nöjd med ytterligere ett guld till hemmanationen!

1. Kyle Chalmers 45.16 (mästerskapsrekord)
  2. Maxime Grousset 45.41
  3. Allessandro Miressi 45.57

50m Ryggsim Damer – Semifinal

Louise Hansson simmar stabilt en 50:a rygg och går till final som 5:a med 25.99, med Hanna Rosvall som slår personligt rekord igen med 26.01 och även hon kommer vidare till finalen, bra jobbat tjejer!

50m Ryggsim Herrar – Semifinal

200m Fjärilsim Damer – Final

Första mästerskapsmedaljer någonsin för Dakota Luther som i en jämn fight slog sin landsmaninna (USA) Hali Flickinger tätt före Elizabeth Dekkers från Australien. Det här var första gången sedan 2008 som USA vinner guld på 200 fjäril, då var det Mary Descenza som vann.

1. Dakota Luther  2:03.37
  2. Hali Flickinger 2:03.78
  3. Elizabeth Dekkers – 2:03.94

200m Fjärilsim Herrar – Final

Chad le Clos slog nytt personligt rekord och vann klart 200 fjärilsim efter ett fint väldisponerat lopp.

1. Chad le Close  1:48.27
  2. Dayia Seto 1:49.22
  3. Noe Ponti 1:49.42

100m Bröstsim Damer – Final

Lilly King gick ut fortast och var först i mål, största hotet från semifinalen Ruta Meilutyte blev diskvalificerad och pallen ser ut som nedan.

1. Lilly King 1:02.67
  2. Tes Schouten 1:03.90
  3. Anna Elendt 1:04.05

100m Bröstsim Herrar – Final

Det är inte vanligt med finaler i bröstsim där Adam Peaty inte står högst upp, men idag hände det när Nic Fink vann nära mästerskapsrekordet (55.88 vs 55.70), Martinenghi från Italien tog silver och Peaty först på bronsplats.

1. Nic Fink 55.88
  2. Nicolo Martinenghi 56.07
  3. Adam Peaty 56.25

100m Medley Damer – Semifinal

Louise Hansson simmar fort igen och ligger tvåa inför finalerna efter semifinalsimningarna, Emelie Fast kommer i sin semifinal in på 14:e plats med tiden 59.61.

100m Medley Herrar – Semifinal

400m Frisim Herrar – Final

Kieran från USA är i ledning hela loppet och vinner på nytt amerikanske rekord före hemmahoppet Neill och Litauens Rapsys.

1. Kieran Smith  3:34.38
  2. Thomas Neill  3:35.05
  3. Danas Rapsys 3:36.26

4x50m Frisim Lagkapp Damer – Final

USA tog hem guldet före Australien och Nederländerna – som för övrigt inte missat pallen sedan korta lagkappen introducerades 2014. I USA:s lag simmade Torri Huske (24.08), Claire Curzan (23.30), Erika Brown (23.74), och Kate Douglass. (22.77).

4x50m Frisim Lagkapp Herrar – Final

Italien ledde efter 150 meter men Kyle Chalmers simmade förbi (med tiden 20.34) på slutsträckan för att med 4/100 marginal bärga guldet för Australien och sluttiden 1.23.44. Bronset togs av Nederländerna.

15/12/2022 – Försök

50m Ryggsim Damer

Både Hanna Rosvall och Louise Hansson tar sig till semifinal med stor marginal, Hanna som 4:a med 26.07 vilket är personligt rekord och hon delar 4:e bästa tiden med Louise.

50m Ryggsim Herrar

200m Fjärilsim Damer

200m Fjärilsim Herrar

100m Medley Damer

Louise Hansson är återigen i vattnet och leder klart 100 medley efter försöken när hon simmar i mål på 57.98 (där hon var under världsrekordtempo efter halva loppet!), även Emelie Fast tar sig glädjande till semifinalen med tiden 59.53 och en 12:e plats.

100m Medley Herrar

Oskar Hoff kommer 21:a med tiden 53.23 vilket är hans näst snabbaste tid någonsin.

400m Frisim Herrar

4x50m Frisim Lagkapp Damer

Sverige tar sig till final som 7:a med jämn simning av tjejerna: Sara Junevik 24.30, Sofia Åstedt 24.53, Sophie Hansson 24.52 och avslutning av Hanna Rosvall på 24.58.

4x50m Frisim Lagkapp Herrar